ERNIE MARESCA – SHOUT! SHOUT! (KNOCK YOURSELF OUT)

Ik durf er al heel wat geld op verwedden dat nog niemand van ons ooit gehoord heeft van Ernie Maresca. Hij was een in 1938 in The Bronx, New York geboren Amerikaanse zanger-songschrijver en directeur van een platenlabel dat hij uitbaatte tot aan zijn dood in Zuid-Florida op 8 juli 2015 op 76-jarige leeftijd. Van zijn zelf opgenomen singles kenden we er eerlijk gezegd geen enkele, maar van de hits die hij heeft geschreven voor andere artiesten kennen we er des te meer.

Voornamelijk de songs die werden opgenomen door de ook uit The Bronx stammende Dion DiMucci als ‘Dion & The Belmonts’ scoorden indertijd torenhoog in de hitlijsten. Dat waren nummers zoals “The Wanderer”, “Runaround Sue”, “Donna The Prima Donna” en “No One Knows”. Zelf had Ernie Maresca begin 1962 een klein lokaal hitje met de song “Shout! Shout! (Knock Yourself Out)” maar dat nummer werd eigenlijk pas in 1982 een veel bekendere hit in de coverversie van ‘Rocky Sharpe And The Replays’.

Het Britse retrolabel ‘Jasmine Records’ brengt nu een verzamelalbum op de markt met 16 nummers die Ernie Maresca destijds zelf heeft gezongen, aangevuld met nog eens 16 tracks van door hem gecomponeerde liedjes in de versie van andere artiesten zoals ‘Dion & The Belmonts’, ‘The Regents’, ‘Nino & The Ebb Tides’, ‘The Desires’, Linda Laurie, Ricky Shaw en Billy Fury. Al de hierboven vermelde hits staan in een opnieuw gedigitaliseerde versie op deze cd waardoor het album een ‘must have’ wordt voor alle collectioneurs en muziekfanaten die interesse hebben in de ontwikkeling van de muziekgeschiedenis doorheen de laatste 60 à 70 jaren.

(valsam)

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jasmine Records